divendres, 11 de gener del 2019

LA BALADA DE LA GARSA I L’ESMERLA


CONTEXT
Aquest text ha estat escrit per Joan Roís de Corella, un autor molt conegut de la literatura medieval al segle XV de la poesia medieval i principis del Renaixement. El títol del poema és “La balada de la garsa i l’esmerla” i està dividit en 3  estrofes  i 25 versos. El poema no presenta cap tipus de subratllar i la lletra és de tipografia normal. el narrador és un home i va dirigit a la dona.
CONTINGUT
El tema principal es l’amor i el desamor, amor el que l’home sent cap a la dona, tan gran que fins i tot estaria disposat a morir per ella. El desamor es el que la dona sent cap a l’home que només creuria en el seu amor si morís per ella. Tot això ho explica fent una metàfora amb dos ocells, la garsa i l’esmerla.
ESTRUCTURA
Com he dit anteriorment, la estructura externa del text esta dividit en 3 estrofes de 25 versos. A l’estructura interna fa una descripció dels personatges de forma metafòrica comparant-los amb la garsa i la merla. Al segon i tercer vers l’home expressa el seu amor i la no correspondència amb la dona.

Només hi ha dos personatges. La garsa és la metàfora de la dona i l’esmerla la de l’home. Aquests personatges son plans i el poema té lloc a un curt espai de temps i de forma cronològica .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada