divendres, 18 de gener del 2019

Escriu, en 200 paraules (aprox.) tot el que sàpigues del final de Tirant lo blanc.


Tirant torna a Constantinoble i demana a Carmesina que pregui per ell. 

La princesa veu a tothom plorant en el discurs que fa l'emperador i s'assabenta de la mort de Tirant, la princesa Carmesina diu unes paraules, s'acomiada de tirant i li dóna un últim petó, encara que ja era mort. 

Van demanar que l’acompanyessin a la seva habitació per lo malament que estava, però un cop allà no pot deixar de plorar i pel dolor no pot ni parlar amb la seva mare.

La princesa Carmesina mor i la seva mare l’Emperadriu, no pot aguantar la mort de la seva filla i perd el coneixement de tristesa sense que els metges puguin fer res per ella. Quan es desperta li demana a Hipòlit que s'encarregui dels cossos dels difunts, Hipòlit avisa el cirurgià i crida als habitants de la ciutat per avisar que donaran roba si volen anar de dol.

A causa de la mort de Tirant es van donar conta de que havien de triar a un altre emperador, i després de mirar el testament de Tirant, van veure que li deixava el càrrec a Hipòlit, ningú estava en contra i li van demanar a Hipòlit que després dels funerals es casés amb l'emperadriu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada