divendres, 18 de gener del 2019

Escriu en 200 paraules (aprox) tot el que sàpigues del final de “Tirant lo blanc”

La Viuda Reposada va fer-li una trampa a Tirant on Plaerdemavida se posà una màscara que semblava la cara d’un hortolà per tal que creués que Carmesina no n’estimava Tirant. Aquest, s´ho va creure i, quan van haver de tornar a la guerra, es va pujar a un vaixell on també es trobava Plaerdemavida. Van ser els únics sobrevivents però, acabaren en llocs diferents.

D’una banda, Tirant va haver de començar a treballar per un altre rei que estava en guerra amb el rei Escariano. D’altra, Plaerdemavida es casà amb el rei de Fes, cosí de Tirant.
Quan la Viuda s’assabentà que Tirant tornaria a Constantinoble i que s’havia, per part de Plaerdemavida, que l’havia enganyat, es suïcidà.

Quan la guerra acabà i Tirant i els cavallers van haver guanyat, van fer una parada a un poble, Adrianàpol per ordre de l’emperador. Allà, va agafar mal de costat i es va posar tan malalt, que era a punt de morir. Es va confessar de tots els seus pecats i va escriure una carta a Carmesina.

En el camí de tornada a Constantinoble, Tirant mor. Carmesina es vesteix amb les robes de bodes i acaba morint d’amor, son pare mor de tristesa pels dos.


Finalment, l’Hipòlit és nombrat emperador juntament amb l’emperadriu, gràcies al testament de Tirant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada