divendres, 18 de gener del 2019

EXPLICA EN 200 PARAULES TOT EL QUE SAPIGUIS DEL FINAL DEL LLIBRE


FINAL TIRANT LO BLANC

Ben bé, començaré amb un fet molt important a l'obra, que va ser quan va començar lo més tragic, ja que Tirant torna a Constantinoble que comença amb el suïcidi de la Viuda per no voler veure a Tirant i continua quan s’ acosta amb  Carmesina, la princesa, la qual hi havia guardat la seva virginitat amb clau, fins a aquell moment.  
Quan Tirant, Carmesina i l’ Emperador no estaven, la Emperadriu va aprofitar per a passar un temps amb el seu amant, amor que hi portava amagant molt temps, ja que el rei estava mes per els assumptes del regne que per la seva dona, i com ho va fer? Dient a les donzelles que patia un dolor, immediatament les donzelles anaven a demanar un metge, però ella va dir que no ho necessitava, per tant, com no hi va entrar ningú a la seva habitació en dies, va convidar al seu amant i allí hi van passar tot aquell temps.
Mentre tant, Tirant cau malalt, i va morir, i això va ser com el peix que es mossega la cua, ja que Carmesina també va morir però per pena, i continu a aquest fet, va morir el Emperador per la mateixa raó.  
Seguit, l’ emperadriu, que  estava trist per les 3 grans pèrdues que va dur,  es va casar amb Hipòlit, ja no havent d’ amagar el seu amor, i ell es va convertir en Emperador.

L’emperadriu va demanar a Hipòlit que hi preparés una cerimònia per als difunts, i així ho va fer. 

Quan l' emperatriu va morir Hipòlit es va casar amb altre, siguent sent l' Emperador, va refer la seva vida i van tenir fills. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada