dimecres, 9 de gener del 2019

Comentari de text


Anàlisi del poema: “La balada de la garsa i l’esmerla”

Contesxtualització del text
Aquest text, escrit per Joan Roís de Corella, és una obra feta en forma de balada, al segle XV i utilitza elements reinaxentistas. Aquest text està dirigit pel qui llegeix l’obra, el lector. Sense res a destacar.

Contingut del text
Aquesta obra mostra dos occells tenint un diàleg amorós, metàforicament representant al poeta i a la dama. Amb això el seu argument tracta d’una història de desamor, un desamor el qual el poeta no pot curar si la dama no es fixa en ell però ella no vol que mori de desamor per ella.

Estructura del text
Té una estructura de 3 estrofes, la primera estrofa té 10 versos, decasíl·labs, amb una rima consonant de creu-creuada. La segona té 5 versos i la tercera 10 versos, són de octosíl·labs i de tetrasíl·labs amb una rima consonant. Els seus personatges són lineals amb un narrador de 1ª persona observador.

Forma del text
Un text en forma de balada conreat pels trobadors de l’epoca, de discurs amb diàleg d’estil directe. Amb un lèxic culte empreat, amb metàfores.

Conclusió
Aquesta balada ha sigut feta per Joan Roís de Corella. El seu argument tracta d’una història de desamor entre el poeta i la dama. Té una estructura de 3 estrofes, la primera estrofa té 10 versos,i la segona té 5 versos i la tercera 10 versos. Amb un estil directe i un lèxic culte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada