dimecres, 9 de gener del 2019

- Comentari de text "La balada de la garsa i l´esmerla"


Análisis

Contextualització del Text
El text procedeix de l´escriptor Joan Rois de Corella, al 1497, Valencia, la motivació real es la garsa i l´esmerla i l´estima entre elles, el receptor es el lector, el títol es coneix com “Balada de la garsa i l´esmerla”, el tipus de lletra es normal y no n´hi ha res subratllat,
Esta construït per 3 estrofes i 25 versos de vuit i quatre síl·labes decasíl·labs amb rima creu-creuada i amb dos versos aparellats, amb un esquema de ritme ->

10A/4B/10A/4B/10A/10C/4D/10C/4D/10C/10A/4E/10C/4E/10C


Contingut del text
El tema del text es el diàleg amorós de dos ocells. Que metafòricament son el Poeta i una dama. Tracta de una historia de desamor que pateix el poeta per la dama. El tema es el desamor.


Estructura del text
No es diu l´escena o espai, solament la posició de els personatges. Es 1r persona amb narrador o observador, el temps es el passat, son personatges plans i tots els personatges son principals, n´hi ha descripció física y psicològica.


Forma del text
gènere conreat pels trobadors per cantar històries d´amor i el subgènere es un poem, el tipus de text es narratiu i discurs diàleg, lèxic complexa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada