dimecres, 16 de gener del 2019

Capítols finals de Tirant lo Blanc


Tirant lo Blanc

Els últims capítols de Tirant lo Blanc tracta de com Tirant es ferit en una batalla i el emperador  mana als millor metges de l´imperi que el curin. El període de repòs va estar molt trist perquè no podia anar a veure a la princesa, i llavor feia servir a la viuda per passar-li les paraules a la princesa .

Un dia la viuda li comenta a Tirant que li estima però aquesta no va ser acceptada, Tirant li explica que el seu amor només pot ser per la seva estimada ,li narra un conte on hi havia un mariner que va gastar tots els seus diners en jocs de taula amb l´esperança que guanyarà més diners al vendre-les , al tornar en vaixell es va trobar amb una tempesta que va fer caure tots els jocs al mar, llavors ell va perdre les esperances i va pujar en una caixa desconeguda  i va estar pujada fins a arribar a terra ferm, va a obrir la caixa per si trobava alguna roba, es va sorprendre que en la caixa hi havia moltes joies, vestits de seda ....

La viuda al no ser acceptada va decidir venjar-se. Quan en Tirant es va trobar amb la princesa la viuda li va dir a una criada que li posés una tela sota les faldilles quan estigui ella despistada, quan en Tirant ho va veure es va enfadar amb la princesa.

Tirant en la última batalla de Constantinoble va ser ferit greument, abans de morir li va deixar un text per a la princesa. Quan aquesta ho va saber va morir, el emperador va morir de pena quan va saber que la seva filla ha mort. L´imperi es va quedar sense emperador, van decidir a la cort que després del funeral Hipòlit seria el successor i que es casaria amb l´emperadriu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada