dimecres, 16 de gener del 2019

En 200 paraules explica el final del llibre Tirant lo blanc

La darrera part de la història del llibre de Tirant lo blanc comença amb Tirant retornant a Constantinoble després d’haver guanyat més territoris quan va naufragar a Àfrica juntament amb Plaerdemavida que s’havia convertit en reina de Fes.
Quan arriba al palau tothom estalla d’alegria però el que ell realment vol és estar amb la seva amada Carmesina. La reina ajuda als enamorats a retrobar-se i a passar temps junts. Aquests es confessen el seu amor i es juren matrimoni. És el moment més feliç de la vida de Tirant, però aquest ha d’anar a alliberar a Diafebus. Se’n va i finalment arriben a un acord amb la qual cosa alliberen al seu cosí, però a la tornada cap al palau, a Tirant li comença a fer mal un costat, i les últimes seves paraules van ser dirigides a Carmesina i també a Déu.
Quan a l’emperador se li ha comunicat aquesta tràgica notícia, la ciutat sencera sent la tristor i l’amargura de la pèrdua d’aquest gran cavaller. A la princesa Carmesina no se li va dir res de la mort del seu amat, però quan ho va saber va vestir-se amb el vestit que hauria portat al seu casament i va anar a la capella on restava mort Tirant.
L’emperador de tanta angoixa va morir, i la seva filla de tant dolor per la pèrdua també.
L’emperadriu va demanar a Hipòlit que s’ocupés dels enterraments, ja que ella estava molt dèbil per aquests successos tan inesperats.
Hipòlit i altres ducs i reis es van reunir per decidir que farien amb el regnat, van veure que el testament de Tirant deia que li deixava el poder de regnar a Hipòlit i tots van decidir que lo millor seria que es casés amb l’emperadriu.

I amb tanta tragèdia finalment Hipòlit i l’emperadriu acaben casant-se i regnant junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada